Camms Pumikennel

 

Jag, Camilla Carlsson, min sambo Andreas och våra tre Pumisar bor i ett litet hus i Norra Sorunda, några mil söder om Stockholm.

Våra hundar är självklara familjemedlemmar. 
Jag spenderar all min fritid med dem, och älskar att träna och tävla i olika grenar som lydnad, agility.

Vi åker också  på utställningar, både i Sverige och i övriga Europa.
Jag föder upp i liten skala, då jag känner att en valpkull tar mycket tid och engagemang på många plan. Även så måste kombinationen jag gör kännas helt rätt annars avstår jag.
 

Jag blev intresserad av djur, hundar framförallt, i tidig ålder.

I familjen fanns det en schäfer, men jag såg ändå alltid till att låna vänner och bekantas hundar på mina skollov.

 

Som 13-åring fick jag 1991 min första egna hund. Det blev en Pumi, "Kingh" - SUCH NUCH LP 1 LP 2, Bennaz Kingh Edh af Viken.

 

Brasse vallar
Jag valde Naturbruksgymnasiet med inriktning djurvård, och fortsatte utbilda mig till hundmassör och friskvårds- konsulent för hund.

Blev fort engagerad i Haninge BK:s verksamhet, är utbildad SBKA-instruktör.
 

Pumi valpar, våran första kull.
Pumi valpar, våran första kull.
Camms Charma


"Kinghen" blev min läromästare, och med honom fick jag många oförglömliga upplevelser. Han älskade att arbeta, och gjorde allt för att vara matte till lags. Vi tävlade i lydnad, agility, vallning, spår, sök samt utställning.

Tyvärr fick Kingh akut diskbråck vid 5 års ålder, och vår tävlingsbana var därmed slut. Jag fick ändå glädjen att ha kvar min Kingh med hjälp av simning och muskulära behandlingar tills han blev 14,5 år.

Camms Ametist svensk och Finsk lydnads champion även multi champion i utställning

Efter att ha jobbat i djuraffär och på Skansenakvariet började jag 2003 att arbeta professionellt med hundar.

 

Mellan 2003-2014 har jag jobbat med simning, rehabilitering och friskvård för hundar i egna företaget Haninge Hundhälsa (tog över företaget 2005).

Sommaren 2014 bestämde jag mig för att gå vidare men företaget fortsätter i ny regi.

 

Drömmen om en egen Pumi-uppfödning kom tidigt.

 

Efter att ha haft hanar som gått i avel, och varit insatt i Pumi-avel under många år, föddes min första valpkull, A-kullen den 25 september 2008. Äntligen gick min dröm i uppfyllelse.

 

Jag ville vänta med min första kull tills jag ansåg mig ha så mycket kunskap att jag kunde ta ansvar för mina beslut vad gäller avelsarbetet.
 

Som uppfödare har man, tycker jag, ett stort ansvar gentemot rasen och dess framtida fortlevnad och utveckling. Det är viktigt att också komma ihåg att man aldrig blir fullärd utan ser till att uppdatera sig med nya kunskaper och behålla ödmjukheten.